Hyppää sisältöön

Tampereen Kirjafestarit
Tampere-talossa 2.-3.12.2023
– tutustu oheisohjelmaan!

Toimija, ilmoita muualla kaupungissa tapahtuvasta
oheisohjelmasta!

Vinkkaa Tampereella festariviikolla tapahtuvasta ohjelmasta
kirjafestarit@tampere-talo.fi 
niin lisäämme tapahtumasi Tampereen Kirjafestareiden viralliseen oheisohjelmaan.

Tampereen Kirjafestariviikon oheisohjelma

Ti 28.11. klo 17-18.30 Yleisöluento: Kesyttömät – tarinoita ihmisen ja muiden eläinten yhteisestä historiasta
Verkkotapahtuma

Eläimiä arvostettiin ennen tuonpuoleisen lähettiläinä, mutta nykyään niiden voima on typistetty tyydyttämään tarpeemme. Kohtelisimmeko eläimiä toisin, jos uskoisimme olevamme edelleen vaikka hirven heimoa? Toimittaja ja tietokirjailija Kaisa Pulakka kertoo myyttejä, tarinoita ja uskomuksia, joita ennen on liitetty tuttuihin eläimiin. Tarinoiden lomassa Pulakka pohtii ihmisen ja muiden eläinten monimutkaista suhdetta ja yhteistä historiaa. Maksuton. Ilmoittaudu mukaan tästä!

Pe 1.12. klo 19-22 Virvatuliklubi #5: Valo
Bar Alanya (Satakunnankatu 26)

Tampereen rosoisin ja romanttisin runoklubi iskee jälleen! Tällä kertaa, joulukuun ja Kirjafestarien kunniaksi, valon on aika syttyä pimeyden keskelle. Esiintymässä Tampereen lavarunoskenestä tutut runoilijat Hanna Hysch ja Tapsurdi sekä helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Zuge Guerilla. Klubin juontaa kirjailija Artemis Kelosaari. Ilta huipentuu avomikkiin, johon kaikki halukkaat ovat tervetulleita esittämään runojaan. Paikalla myös kirjamyyntiä. Maksuton, K-18.

La 2.12. klo 12-19 Telakka Kuplii
Kulttuuritalo Telakka (Tullinaukio 3)

Joulukuun ensimmäinen lauantai tuo sarjakuvan tekijät ja lukijat yhteen Tampereen Telakan intiimissä ilmapiirissä. Suuri Kurpitsa järjestää tapahtuman yhteistyössä Kulttuuritalo Telakan, Tampere kuplii ry:n ja Tampereen Kirjafestarien kanssa. Ohjelman ohessa sarjakuvan ystävät saavat mahdollisuuden hankkia kovat paketit ennen ankarinta jouluruuhkaa. Puheohjelman katkaisee Jussi Syrén & The Groundbreakers, joka esittää akustista bluegrassia. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikenikäisille.

12.00 Ovet auki yleisölle
12.30 Suvi Sipronen
13.00 Johanna Rojola ja muut feministit puhuvat rahasta 
13.30 Tiitu Takalo & Ville Pirinen 
14.00 LIVE! Jussi Syrén & The Groundbreakers
14.30 Tauri Oksala
15.00 Heikki Paakkanen
15.30 Hanna & Aapo Kukko
16.00 Aapo Kukko & Avi Heikkinen
16.30 Maija Louhio
17.00 Kimmo LustEmilia Laatikainen ja Mika Lietzén, aiheena alkoholismi
17.45 Pertti Jarla Sira Moksi keskustelevat pilapiirroksista
18.15 Visa-Vesan sarjakuvavisa

Myyntipöydät: Turun sarjakuvakauppa, Suuri Kurpitsa, Täysi käsi, Femidistro, Pokuto, Tiitu Takalo, Sira Moksi, Niko-Petteri Niva & Jenna Olden.

La 2.12. klo 14-15 Kirjailijakohtaloita Kalevankankaalla

Kalevankankaalle on haudattu monia maanlaajuisesti tunnettuja, Tampereella elämäntyönsä tehneitä kirjailijoita ja runoilijoita Väinö Linnasta Juice Leskiseen.

Teemaopastuksella kuulemme tuttujen kirjoittajamestareiden koskettavia elämäntarinoita sekä kertomuksia teoksista ja niiden taustoista.  

Lähtö Kalevankankaan hautausmaan pääportilta (Hautausmaankatu 5), päätös samaan paikkaan.

Pääsymaksu 10€/hlö maksetaan käteisellä oppaalle.

Su 3.12. klo 11-17 Designtori Joulu
Tullikamari (Pakkahuoneenaukio 2)

Perinteinen ja odotettu Tampereen Designtori esittelee muotoilua kuten kodintuotteita, keramiikkaa, vaatteita ja asusteita kotimaisilta brändeiltä parhaaseen joululahjojen hankkimisaikaan.

Designtori järjestetään jälleen aivan Tampere-talon naapurissa Tullikamarilla, joka tarjoaa punatiilisine seinineen upeat puitteet lämminhenkiselle muotoilutapahtumalle. Designtori on vuosien varrella saanut paljon palautetta rennosta ja ihanasta tunnelmastaan – tule kokemaan se itse ja ota kaveri mukaan!

Designtori kokoaa saman katon alle kymmeniä kiinnostavia suomalaisia muotoilualan yrityksiä. Tarjolla on monipuolinen, laadukkaasti kuratoitu valikoima vaatteita, koruja, asusteita, keramiikkaa ja kodintuotteita kotimaisuutta arvostaville kävijöille parhaaseen joululahjojen hankkimisaikaan. Tapahtumassa järjestetään myös upea muotinäytös klo 14, jossa nähdään käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän kuosisuunnittelu ja Muodin huipulle -kurssien töitä sekä Designtorille osallistuvien merkkien mallistoja.

Tapahtumassa esillä myös Galleria Rajatilan taiteilijan Timo Höyssän teoksia. Lisäksi Designtorilla järjestetään kaksi työpajaa: MAANANTAIMALLIN korupaja sekä SUSTINAREN kenkien huoltopiste. Mukana myös DJ Sara-Maaria.

Lämpimästi tervetuloa mukaan taatusti tunnelmalliseen kotimaisen designin tapahtumaan! VAPAA PÄÄSY.

Su 3.12. klo 14-15 Kirjailijakohtaloita Kalevankankaalla

Kalevankankaalle on haudattu monia maanlaajuisesti tunnettuja, Tampereella elämäntyönsä tehneitä kirjailijoita ja runoilijoita Väinö Linnasta Juice Leskiseen.

Teemaopastuksella kuulemme tuttujen kirjoittajamestareiden koskettavia elämäntarinoita sekä kertomuksia teoksista ja niiden taustoista.  

Lähtö Kalevankankaan hautausmaan pääportilta (Hautausmaankatu 5), päätös samaan paikkaan.

Pääsymaksu 10€/hlö maksetaan käteisellä oppaalle.