Hyppää sisältöön
Tampereen kirjafestarit

Tampereen Kirjafestarit
la-su 2.-3.12.2023 Tampere-talossa!

Kirjafestarit avoinna:
La 2.12. klo 10-18
Su 3.12. klo 10-18

Ovet aukeavat klo 9 ja festarialue klo 9.45


Seuraa meitä:

Facebook │Instagram │X

Tampereen Kirjafestareille kannattaa suunnata koko perheen voimin, sillä kiinnostavaa tarjontaa löytyy kaikenikäisille.

Kirjafestareilla juhlitaan kotimaista kirjallisuutta, sanataidetta ja lausuntaa, faktaa ja fiktiota!

Tapahtumaviikonloppu pitää sisällään kirjailijahaastattelua, paneeleita, puheenvuoroja ja luentoja, poikkitaiteellisia live-esityksiä, klubeja ja lapsiperheille sopivaa messuohjelmaa.

Liput:
1 päivän lippu 15 €
Eläkeläiset, opiskelijat, lapset (7-16-v.) 12 €
2 päivän lippu 22 €, perhelippu 32 €

Myynnissä myös yhdistelmälippu:
Tampereen Kirjafestarit + Lumiukko-konsertti

Konsertti Isossa salissa la 2.12. klo 11 ja 12.30
Liput 20 €, lapset 15 €, perhelippu 60 €

Tampereen Kirjafestarit 2024!

Tampereen Kirjafestareita vietetään jo neljännen kerran 30.11.–1.12.2024. Voit siis merkitä päivät kalenteriisi ja valmistautua nauttimaan kotimaisesta kirjalli­suudesta, sanataiteesta ja lausunnasta, faktasta ja fiktiosta. Tervetuloa osaksi Pirkanmaan suurinta kirjallisuustapahtumaa!

Hae ennakkofiilistä Kirjafestareille

Pieni karanteenikirjakerho on podcast, jossa toimittaja Taru Torikka keskustelee joka viikko yhden kotimaisen kirjailijan kanssa tämän teoksista, ympäröivästä maailmasta ja niiden mahdollisesta suhteesta toisiinsa. Käy kuuntelemassa Tampereen Kirjafestareiden ennakkohaastatteluita Pieni karanteenikirjakerho podcastista.

Saapuminen Kirjafestareille

Tampere-talo sijaitsee aivan Tampereen keskustan tuntumassa, vain 500 metrin päässä rautatie- ja linja-autoasemilta. Tampere-talo on helposti saavutettavissa julkisilla!

Pysäköinti on mahdollista maksullisilla pysäköintialueilla mm. P-Tampere-talo, P-Sairaalankatu, P-Tullintori ja
P-Hämppi.

Ravintolapalvelut Kirjafestareilla

Ravintola Tuhto

Tervetuloa nauttimaan herkullisista makuelämyksistä ensimmäisen kerroksen ravintola Tuhtoon. Tarjoamme herkullisia vaihtoehtoja niin á la carte -ruokien ystäville kuin kahvilatuotteiden nautiskelijoillekin.

Avoinna:
La 10–23 (keittiömme palvelee klo 12–22)
Su 10–18 (keittiömme palvelee klo 12–17)

Ravintola Majakka

Tervetuloa nauttimaan herkullisista hetkistä Ravintola Majakassa, joka sijaitsee talon toisessa kerroksessa. Tarjoamme laadukkaita kahvilatuotteita sekä runsaan ja maistuvan lounaan seisovasta pöydästä (15 €).

Avoinna:
La 11–18, lounas tarjolla klo 11–15
Su 11–18, lounas tarjolla klo 11–14

Ravintola Fuugassa ihana Viinialue

Tervetuloa Tampere-talon 2. kerroksen ravintola Fuugaan, missä sukellamme talvikauden viinien ja herkullisten tapasten lumoavaan maailmaan. Viinialueemme palaa entistä monipuolisempana, tarjoten unohtumattomia makuelämyksiä!

Liity mukaamme lauantaina pop up -viinitastingiin, joka järjestetään 30 minuutin välein klo 13-16.30. Tasatunnein pääset nauttimaan Juhlakauden kuohuvista ja puolelta herkullisista Joulupöydän viineistä. Viinitastingin vetäjänä toimii arvostettu viiniasiantuntija Tuija Heikkilä, joka johdattaa sinut neljän huolella valitun viinin maailmaan yhdessä pienten naposteltavien kanssa.

Tule mukaan makumatkalle hintaan 16 €. Saavu viinialueellemme ja ilmoittaudu esittelypisteellä. Älä jää paitsi tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta nauttia viineistä ja makuelämyksistä Fuugan lumoavassa ympäristössä!

Avoinna: La 12–18, su 12–17

Tonttukahvila

Talon toisessa kerroksessa lähellä joulutoria löytyy ihana Tonttukahvila, jonka valikoimassa ollaan kiinnitetty huomiota varsinkin perheen pienimpiin festarivieraisiin, Tervetuloa virittäytymään joulun tunnelmaan!

Avoinna: La 10–17, su 10–17

Sorsapuistosalin Kirjakahvila

Sorsapuistosalin Kirjakahvila kutsuu sinut nauttimaan herkullisista kahvilatuotteista ja virkistävistä juomista.

Avoinna: La 10–17.30, su 10–17.00

Tiesitkö tämän? Tampere-talolla ja sen ravintoloilla on käytössä Joutsenmerkki. Tämä tarkoittaa ruokatuotteen osalta mm. sitä, että suuri osa tarjoiluista on luomuruokia ja -juomia. Samoin merkki velvoittaa tarjoilemaan kestävää ruokaa sekä ehkäisemään ruokahävikkiä.

Muumimuseoon kympillä!

Kirjafestareiden lipulla saat Muumimuseon lipun 10 eurolla festariviikonlopun aikana (aikuiset norm. 14,50 €). Lastenlippu 7 € ja alle 7-vuotiaat aina ilmaiseksi.  

Maailman ainoa Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille muumifaneille ja kuvataiteen ystäville. Tule tutustumaan Tove Janssonin alkuperäisiin kuvituksiin, muumien seikkailuihin ja Tuulikki Pietilän kolmiulotteisiin kuvaelmiin. Museon vaihtuvana näyttelynä on Kirsi Kunnaksen saturunoihin perustuva näyttely Tiitiäisen aika, joka esittelee Tiitiäis-kirjojen alkuperäisiä kuvituksia 50 vuoden ajalta.

Tampere-talo lähellä kaikkia ja kaikkea

Tampere-talo sijaitsee aivan Tampereen keskustan tuntumassa.

3/4 Suomalaisista asuu korkeintaan 2 tunnin ajomatkan päässä. 1,5 h etäisyys pääkaupunkiin ja Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Tampere-talo on Pohjoismaiden suurin kongressi- ja konserttikeskus. Vuodessa se tuottaa Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa.

Saman katon alla toimivat lisäksi Tampere Filharmonia, kahvilaravintola Tuhto, maailman ainoa Muumimuseo sekä Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Kävijöitä oli 475 000 ja tapahtumia yli 1 000 kpl.

Tule mukaan
joulutunnelmaan!

Syvenny jouluun Kirjafestareiden uudella Joulutorilla, joka esittelee valikoiman lumoavia tuotteita ja luovia luomuksia näytteilleasettajien joukosta. Täällä löydät kaiken, mitä tarvitset luodaksesi täydellisen joulun: ainutlaatuisia koruja, herkullisia makuelämyksiä, upeita koristeita, lahjaideoita ja jopa mausteita, jotka täyttävät keittiösi joulun tuoksulla. Käy Tonttukahvilassa nauttimassa lämmittävistä juomista ja herkullisista leivonnaisista samalla kun teet löytöjä Joulutorin monipuolisesta tarjonnasta.

Lasten kirjafestarit

Lasten Kirjafestarien ohjelma on täynnä maagisia hetkiä! Lastenalue sijaitsee toisessa kerroksessa. Ohjelmassa on lastenkirjailijoita kertomassa teoksistaan sekä paljon erilaista puuhaa perheen pienimmille.

Molempina päivinä ihmeteltävää löytyy myös muun muassa Lohikäärmeprinsessa Tuulispään ja Hauskiksen musiikillisesta Joulushow’sta, pakohuonepelistä, askartelupajasta, lukukoirista sekä Pekka Vuoren Tonttuja! -kiertonäyttelystä. Nälän pitää loitolla hurmaava Tonttukahvila.

Sunnuntaina itse Joulupukki vierailee lastenalueella klo 11-11.30 ja 13.30-14.00 – tulkaa kertomaan joululahjatoiveita ja ota samalla yhteiskuva!

Tule mukaan perheen pienimpien kanssa luomaan unohtumattomia hetkiä!

Muista osallistua myös paikan päällä Kumoa Kaamos -runohaasteeseen Duettosalien aulassa! Esillä on niin aikuisten kuin lastenkin kynistä tulleita runoja Kuusta.