Hyppää sisältöön


Pirkanmaan suurin
kirjalli­suusjuhla
la-su 30.11.-1.12.2024
Tampere-talossa!

Tampereen Kirjafestareille kannattaa suunnata koko perheen voimin, sillä kiinnostavaa tarjontaa löytyy kaikenikäisille.

Kirjafestareilla juhlitaan kotimaista kirjallisuutta, sanataidetta ja lausuntaa, faktaa ja fiktiota!

Pirkanmaan suurin kulttuurin, kirjallisuuden, nautiskelun ja jouluostosten juhla Tampere-talossa la–su 30.11.–1.12.2024
Tapahtumaviikonloppu pitää sisällään vuoden 2024 kärkikirjailijoiden kirjailijahaastatteluja, puhutuimpien ja kiinnostavimpien kirjojen esittelyjä, ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvia asiantuntijapaneeleja, puheenvuoroja ja luentoja, poikkitaiteellisia live-esityksiä, klubeja ja lapsiperheille sopivaa messuohjelmaa. Tapahtumassa on mukana noin sata näytteilleasettajaa. Osastoilta hankit kätevästi koko suvun joululahjakirjat, ja messulöytöjen lomassa voit levähtää ja nautiskella kirjaviikonlopusta teemakahviloissa ja Tampere-talon omissa ravintoloissa.

Kirjallisen ohjelman lisäksi festareilla panostetaan tänä vuonna erityisesti lasten ohjelmaan Lasten Kirjafestareilla. Myös suosittu viinitasting tekee paluun toisen kerroksen Viini & Tapas -alueella. Tapahtuma-alue kattaa lähes koko Tampere-talon.

Saapuminen Kirjafestareille

Tampere-talo sijaitsee aivan Tampereen keskustan tuntumassa, vain 500 metrin päässä rautatie- ja linja-autoasemilta. Tampere-talo on helposti saavutettavissa julkisilla!

Pysäköinti on mahdollista maksullisilla pysäköintialueilla mm. P-Tampere-talo, P-Sairaalankatu, P-Tullintori ja
P-Hämppi.

Tampere-talo lähellä kaikkia ja kaikkea

Tampere-talo sijaitsee aivan Tampereen keskustan tuntumassa.

3/4 Suomalaisista asuu korkeintaan 2 tunnin ajomatkan päässä. 1,5 h etäisyys pääkaupunkiin ja Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Tampere-talo on Pohjoismaiden suurin kongressi- ja konserttikeskus. Vuodessa se tuottaa Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa.

Saman katon alla toimivat lisäksi Tampere Filharmonia, kahvilaravintola Tuhto, maailman ainoa Muumimuseo sekä Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Kävijöitä oli 475 000 ja tapahtumia yli 1 000 kpl.

Esteettömyys ja turvallisuus Tampere-talossa

Tampere-talon kaikkiin kokous- ja yleisötiloihin pääsee esteettömästi. Henkilökunta on koulutettu opastamaan ja avustamaan liikunta- ja aistirajoitteisia asiakkaita.

Tampere-talossa noudatetaan hygienia- ja turvallisuuskäytäntöjä sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja. Lisäksi käytössä on turvallisemman tilan periaatteet, jotka koskevat niin Tampere-talon työntekijöitä, yhteistyökumppaneita, tapahtuman esiintyjiä kuin osallistujiakin.

Iloinen tyttö leikkii katsoen kameraan
Kuva: Laura Vanzo | Visit Tampere